perjantai 18. kesäkuuta 2010

Vimmatun varikset!


Mikillä on nyt iso ongelma. Takapihalla pyörii varisperhe: isä, äiti ja lapsi. Ne kärkkyvät koko ajan tilaisuutta napata palan Mikin putkiluusta tai savuluusta. Törkeää kerrassaan! Miki-parka juoksee isävariksen perässä pihan toiselle puolelle ja sillä välin äitivaris käy luun kimppuun. Lapsi rääkyy leikkimökin katolla kuin nälkään kuolisi. Keskiviikkoaamuna lapsivaris oli joutunut lattialle kesäterassin kulmaan, jossa on yllä päivänvarjo ja pleksiseinät. Varis pyrki pleksin läpi ja oli aivan hätääntynyt. Mamma ja Miki tulivat ulos ja Miki jo luuli tilaisuutensa kaameaan kostoon tulleen, mutta helläsydäminen mamma auttoi varislapsen pois pinteestä. Varisvanhemmat huusivat nokka suorana katon reunalla. Taisi mammaa myöhemmin hiukan kaduttaa, kun yhytti varisperheen hernemaastaan herneitä nyppimästä!
Pienen koiran voimille ottaa tällainen jatkuva oman aarteen vahtiminen. Tarkkana täytyy olla koko ajan.
Isi ja mamma mittasivat Mikin säkäkorkeuden alkuviikosta ja saivat tulokseksi 21,5 cm. Miki on auttanut mammaa nikkaroinnissa. Mamma rakensi jätepuusta Riinalle esteitä keppihevosratsastusta varten. Miki kantoi puunpaloja ympäriinsä ja esitti piällysmiästä. Eilen mammalla kävi tuttu vieras, Tarja, mittaamassa keittiöön uusille laatikostoille paikkaa. Säilytystilaa kaivataan lisää. Mio-kissa repii koirankin namipussit jos ne jäävät yöksi saataville. kaikki on kätkettävä kaappeihin tai suljettava murronkestäviin purkkeihin.
Mamma nikkaroi eilen vanerista ja kulmaraudoista siistimmän esteen kissojen huoneen oviaukkoon. Kissat hyppäävät siitä vielä kevyesti yli, mutta Miki ei (vielä). Tavoitteena olisi saada Miki oppimaan ettei yläkertaan tai kissojen huoneeseen mennä. Molemmissa on hiekkalaatikot, joista löytyviä "herkkupaloja" mamma ei suo syötäviksi. Portaiden alareunassa on vielä vähemmän kaunis vanerieste ja lapsiporttiakin kokeiltiin huonolla tuloksella. Miki mahtuu tunkemaan itsensä portista läpi, mutta Mio-kissa ei. Joten se portti ei oikein täytä tarkoitustaan. Siihen täytyisi laittaa esteeksi läpikululle verkko ja kiipeämislauta ylitystä varten kissoille. Eläinkaupassa oli hienoja portteja, joissa oli luukku kissoille, mutta nehän toimivat vain talouksissa, joissa koira on kissaa isompaa kaliiberia eikä päinvastoin!
Mamma osti kevyen häkin auton taakse Mikin kuljetusta varten. Tähän astinen kissojen boksi tuntuu jäävän pieneksi. Häkki aiotaan vielä ankkuroida ketjuilla ja pikalukoilla autoon ajon ajaksi.
Miki on keksinyt, että kun aamuyöstä herää ja napittaa mammaa sängyn vierellä omalla pedillään tarpeeksi kauan, pääsee kainaloon nukkumaan loppuyöksi. Mamma on sorunut moiseen oman unentarpeensa pakottamana. Hermo ei jaksa aamuyöstä levottomasti liikehtivää koiralasta, joka hypähtelee sängynlaitaan ja tapittaa tummilla silmillään. Kun koiran nappaa kainaloon, on se hipihiljaa ainakin puoli kahdeksaan aamulla peiton alle piiloutuneena. Isi oli todennut saman ja pari löytyi eilen illalla jalkapalloa katsomasta makuuhuoneen sängyltä kun mamma palasi Siirin kanssa karatetunnilta. Mamma oli sauvkävelyllä sillä aikaa kun Siiri harjoitteli. Mamma ei siis ole ainakaan vielä karateka. Siirillä on ollut hieman auktoriteettiongelmia Mikin kanssa. Mamma ja isi ovatkin todenneet, että ei taida keltainen vyö karatessa auttaa 3,8 kiloista koiranpentua vastaan...
Miki oli tyttöjen kanssa hoidossa keskiviikkona 16.6. mummilassa Toejoella. Mummilla oli synttärit ja äiti meni käymään töissä valmistumisjuhlissa. Mamma sai ohjattavaltaan Sannalta kukan ja kortin, jossa valkoruskea sileäkarvainen russeli kiskoo pöytäliinaa. "Onks se tommonen?" Sanna kysyi ja tarkoitti juuri sitä liinan kiskontaa. No, ei meillä pöytäliinasta ole yhtään välitetty, mutta mamman vanhat Doctor Scholl -halpiskopiopistokkaat ovat kyllä saaneet hammasta niin paljon ettei ne jalassa kehtaa mennä kotiportista ulos.
Siiri opetti eilen Mikiä menemään hularenkaasta läpi mamman ohjauksen mukaan.
Mikin kasvatusvanhemmat tulevat maanantaina kylän ja tuovat Mikille leikkikaverin mukanaan. Huomenna Miki tapaa taas isin sukulaisia, kun aikuiset tulevat myöhästyneille Siirin synttärikahveille ja katsomaan kuninkaallisia häitä telkusta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti