perjantai 11. kesäkuuta 2010

Piikitystä ja päivänpaistatusta



Miki kävi rokotuksella maanantaina, minkä mamma unohti mainita aiemmassa kirjoituksessa. Paino eläinlääkärin puntarilla (jolla Miki istui kauniisti käskystä) oli 3,8 kg. Täti katsoi silmät ja kuunteli sydämen, tarkisti kivekset. Mikin silmät ovat hiukan vuotaneet, mutta syynä on ilmeisesti auringonpaiste ja siitepölylläkin voi olla osuutta asiaan. Tulehdusta niissä ei ainakaan ollut.


Vasemmalla Miki juo koristealtaasta.


Mamma on käynyt yksityistä sotaa voikukkia vastaan ja nyppinyt niitä pitkin pihaa - sota jonka voi vain hävitä kun ei halua käyttää myrrkyjä! Miki auttaa kuljettamalla voikkanvarsia pitkin pihaa ja syömällä hahtuvia (onko ihme jos silmät vuotavat!). Mammalla on ongelma ruohonleikkurin kanssa, joka viime kesäksi ostettiin. Sen käyntiin vetäminen ei tahdo mammalta onnistua kuten onnistui vanhan vetäminen. Vanha leikkuri kuitenkin hajosi ja uuden vaijeri on joko liian pitkä tai vaatii enemmän voimaa/tekniikkaa. Mamman salilla käynti ei ole auttanut. Ei lähde kone käyntiin vaikka hiki päässä kiskoo.

Kuvassa Miki 12 vkoa, 3,8 kg. Mamma on retusoinut kuvaa, sillä hän oli takana bikineissä ja piti hännästä kiinni!

Miki on käynyt kahdesti päivässä kävelyllä kotikadulla. Eilen tutustuttiin Donnaan, joka on Coton de Tulear -neiti. Donna armollisesti suostui leikkimään pihallaan Mikin kanssa, mutta laittoi kyllä pojan ojennukseen kun tämä liikaa innostui. Tiistaina toinen naapuri -Novascotiannoutaja Viuhti - tuli kadulle Mikiä katsomaan, mutta ei ollut kovin ystävällismielinen. Ei ainakaan enää siinä kohtaa, kun perheen tytär tuli ottamaan sitä kaulapannasta ja alkoi kiskoa takaisin pihaan.


Keskiviikkona Miki lähti taas tallille, mutta nukahti autoon eikä herännyt koko matkan aikana. Unet jatkuivat perilläkin ja herätys tuli vasta kun palattiin mummilaan, jonne Siiri oli jäänyt siksi aikaa. Mummilassa olikin jo täysi meno päällä. Mummin kengät ehdittiin kantaa narikasta moneen kertaan ympäri eteistä ennen kotiinlähtöä. Kotona Miki on majoittunut issojen pienemmän raapimispuun alaosan koppiin. Sinne se kantaa kaikki sotasaaliinsa. Miki vetää auki portaikon alla olevat Elfa-laatikot ja poimi sieltä talvihanskoja, juoksee sitten häntä pystyssä ja korvat lepattaen voitonriemuisena piilopaikkaansa. Mamma menee perässä ja palauttaa saaliin löytöpaikkaansa.






Tänään ja eilen harjoiteltiin "seiso"-komentoa. Riina otti valokuvia seisovasta Mikistä ja mamma seisotti. Pari kuvaa onnistuivat melko hyvin. Mamma niitä hiukan kyllä retusoi. Miki osaa nyt myös "maahan"-komennon, mutta kädellä pitää vielä näyttää alas namipalan kanssa. Istuminen ja pupu ovat sujuneet jo kauan ja Miki malttaa olla paikoillaankin, kun sanotaan "paikka". Ainakin sen hetken että juustoaarre ehditään kätkeä. Miki ymmärtää mitä tarkoittaa "jätä", mutta tulkitsee sen niin, että jättää voi hetkeksi hmmansa, saada namin ja sitten voikin taas jatkaa pahantekoa... Täytynee harjoitella lisää. Eilen Mikillä oli kova työ löytää piilopaikka puruluulleen (katso video). Tänään se kaivettiin esiin ja syötiin. Eilen leikittiin myös vinkuluulla, joka tuli kasvattajan pentukassissa.


Isi on ollut koko viikon työmatkalla Helsingissä ja aamut ovat olleet leppoisia. Aamupalan jälkeen mamma ja Miki ovat ottaneet vielä pikku nokoset sängyssä, missä Miki ei maailman murheita muistele kainalossa nukkuessaan. Mamma tosin valittaa välillä, että hajuhaittoja ilmaantuu.




Heidi-mamma soitti Mikin mammalle illalla ja kyseli kuulumisia. Mikin vakuutuspaperit tulivat juuri tänään postissa ja nyt saadaan niihin rekisteröintinumerokin, kun paperit ovat tulossa kennelliitosta. Mamma onkin liittynyt sekä rotujärjestöön että kennelliittoon.

1 kommentti:

  1. Hei!
    Olen Mikin isän eli Manon mamma ja tätä blogia on ilo lukea, kun siellä on niin reipas pojanpoika;), joka muistuttaa hyvin paljon isäänsä. Hyvää kesää teille kaikille!

    Tanja

    VastaaPoista