sunnuntai 23. toukokuuta 2010

Mikin luontoilta(päivä)



No niin. Mikistä on tulossa oikein menevä nuorimies. Perjantaina mentiin autokyydillä mamman työpaikalle, jossa Miki tosin nukkui kuljetuskopissaan (kuva vasemmalla)kolme ja puoli tuntia, kun mamma piti palaveria opiskelijoiden kanssa. Viimeisen opiskelijan varpaita Miki ehti haistelemaan, kun sattui juuri siinä heräämään. Käytiin ulkona pisulla ennen kuin ajettiin takaisin kotiin. Pisupaikalla pitikin olla tarkkana, sillä tupakointipaikka oli vieressä ja natsoja siellä sun täällä. Nikotiini kun ei ole kovin terveellistä.

Lauantaina ajettiin Kokemäen mummulaan, missä isi katkoi sähkölinjan tieltä kaadettuja puunrunkoja moottorisahalla pienemmiksi, jotta niistä voi sitten tehdä mummulle polttopuita. Miki nukkui kuten tapaan kuuluu matkan ajan. Sää oli jälleen aurinkoinen ja kuuma. Miki kulki hihnassa mummulan pihassa varmuuden vuoksi, koska mökkiläisten käyttämä tie järvelle menee tontin vieressä eikä aitoja ole. Miki tarkisti kaikki rakennusten sokkelit ja alustat, ryömi muurahaisten valtaaman portaikon alle ja tuli äkkiä myös pois. Kun Miki oli päikkäreillä, Siiri huomasi mummun talon sokkelin vierellä pienen ruskean kyykäärmeen. Isi ja mamma ottivat sen ämpäriin ja veivät kauemmas tien toiselle puolelle metsään, koska mamma ei suostu tappohommiin. Kotiinlähdettäessä taivaalla liiteli haukka ja tytöt pelkäsivät että se vie Mikin.
Illalla kotipihalla Miki pelästyi jotain naapurin pihan suunnassa, jähmettyi paikalleen karvat pystyssä ja murisi. Sitten se peruutti pihan toiselle reunalle ja tuijotti herkeämättä naapuriin. Mamma kurkisteli ja katseli aidankin yli muttei nähnyt mitään outoa. Hetken kuluttua pihan yli lensi pöllö. Mamma ei tunnistanut mikä pöllö, mutta jokin hiukan suurempi kuin varpuspöllö se oli. Tiedä sitten oliko se se, minkä Miki vaistosi vai jotain muuta.
Uni maittoikin illalla oikein hyvin ja yökin meni taas kuivana.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti