sunnuntai 16. toukokuuta 2010

Kotiuttaminen vauhdissa








Mikin toinen yö meni omalla pedillä nukkuessa. Paikkana oli edelleen olohuoneen lattia ja mamma piti seuraa nukkuen sohvalla käsi Mikin ulottuvilla. Herätyskello herätti ulkoilemaan klo 2.30 ja 04.00. Oli ihanan lämmin yö, joten ulkoilu ei tuntunut mammastakaan turhan ankealta. Aamuruoka syötiin klo 5.00. Tavoitteena on saada rytmi suunnilleen sellaiseksi, että ruokaillaan klo 6.00, 12.00, 18.00 ja 23.00. Mamma antaa kyllä sen verran namupaloja kun ulkona harjoitellaan seuraamista ja luokse tuloa, ettei nälkä pääse välillä yllättämään. Namit onkin otettava pois ruoka-annoksista. Maksamakkaran tilalla on kokeiltu kinkkusuikaleen murusia ja myös valmiita koiranameja. Kaikki ovat kelvanneet.

Prinsessa-kissa norkoilee aina välillä pihan reunoilla ja käväisee juomassa Mikin vesikupista. Se antaa tyynesti Mikin tulla haistelumatkan pähän ja pinkaisee sen jälkeen pakoon ja aidan päälle. Sisällä talossa Mio on kovin kiinnostunut Mikistä. Yöllä myös Viivi tuli haistelemaan nukkuvaa pentua. Mio aloitti hippaleikin Mikin kanssa laskeutumalla yläkerrasta, kiertämällä hetken Mikin nenän edessä ja kulkemalla arvokkaasti sen edessä kunnes pentu juoksee kohti ja kissa loikkaa portaille esteen yli ja jää siihen katselemaan. Este on vielä Mikille liian suuri haaste. Ylempänä portailla on lapsiportti, josta Viivi-neiti menee heittämällä läpi vaan ei Mio (melkein 8 kg). Mikikin mahtuu tietysti vielä portin aukoista, siksi alhaalla on tuo este. Este on myös "kissojen " huoneen oviaukossa ettei Miki mene hiekkalaatikolle tonkimaan.

Päivällä tehtiin hiukan pihatöitä ja kasvimaalla Miki koki parhaaksi näyttää mallia miten kaivuuhommat on hoidettava - ja ilman lapiota! Sää oli jälleen kuuma, joten se vei hiukan puhtia. Ulkona on edelliseltä perheen koiran pentuajalta periytynyt pentuaitaus, jonka käyttöä Miki harjoitteli muutaman kerran. Hyvin siellä nokoset sujuivat, kun oli varjoisaa ja pehmeä peti. Sisällä harjoiteltiin taas häkissä nukkumista. Kodinhoitohuoneeseen viritettyä pentuaitausta ei ole vielä testattu, mutta maanantaina on sen vuoro. Sitä ei kovin paljon varmaan tulla tarvitsemaan näinä alkuaikona, kun kotona on aina joku seuraa pitämässä ja pikku ajat Miki pärjää hyvin bullterrierille mitoitetussa näyttelyhäkissäkin.

Illemmalla ajettiin pieni automatka mamman äidin luo eli mummilaan. Miki nukahti kuljetuslaatikkoonsa jo matkalla, joka kesti vain 15 minuuttia ja jatkoi uniaan koko vierailun ajan. Mummilassa isäntäväki laittoi päivänvarjon marmorijalustoineen paikoilleen ja isi puhdisti moottorisahan, jota oli käyttänyt päivällä oman äitinsä luona maalla Kokemäellä. Siellä on kaadettu puita sähkölinjan tieltä ja ne pitää pieniä polttopuiksi. Siiri oli mukana Kokemäen mummulassa ja mamma ja Riina pitivät seuraa Mikille.

Illalla vietiin Mikin peti makuuhuoneeseen sängyn viereen mamman puolelle ja nukuttiin siellä. hyvin meni taaskin. Miki ei ole inahtanutkaan yhtenäkään yönä ja mamma on herännyt vain herätyskellon soittoon. Aamiainen syötiin sunnuntaina klo 6.00. Sen jälkeen oltiin hetki ulkona ja mentiin vielä takaisin nokosille. Tai ainakin mamma nukkui, Miki taisi touhuta jotain omiaan - taas hipihiljaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti