tiistai 18. toukokuuta 2010

Hevosia katsomassa

Tänään Miki ajeli autokyydissä ratsastustalli Zilpaan, jossa Riina käy ratsastustunneilla. Miki tapansa mukaan nukahti heti kuljetuslaatikkoonsa ja veteli sikeitä perilläkin vielä kolme varttia. Herättyään Miki pääsikin mamman kanssa ihmettelemään aitauksissa ulkoilevia Dimmaa, Rokia ja Noraa. Dimma ei ollut pelottava, koska se on pieni shettis, mutta Roki oli aika iso ja tunki turpansa turhan lähelle. Onneksi mamman sylissä oli turvallista. Tallitytöt kävivät silittelemässä Mikiä, mutta vanha Pörri-koira katseli vain monen metrin päästä. Kun Riinan tunti loppui ja ponit tulivat jonossa maneesista, istui Miki tyynesti vieressä katsomassa. Jännintä oli, kun kaksi tyttöä laittoivat ajokypärät päähänsä ja käynnistivät skootterinsa. Mamman jaloilla istuen Miki tarkkaili tilannetta. Ei pelottanut liikaa kun mammaa ei koko juttu hetkauttanut ollenkaan. Kotona onkin jo totuteltu talon yli jatkuvasti lentäviin koneisiin. Porin lentokentän läheisyys tekee tehtävänsä. Helsingin kone lentää yli talomme.

Ratsastustallimatka ei ollut päivän ainoa seikkailu. Miki kävi myös katsastamassa mamman auton - mamman kanssa kylläkin kun ikä ei riitä ajokorttiin... Tällä matkalla Miki pysyi kuljetuslatikosssa koko ajan, vaikka katsastuskonttorilla yksi täti (joka omisti puoliksi russelin) kävi ihastelemassa. Tallilla Miki olikin ekan kerran hihnassa. Pannan pitoa on jo harjoiteltu parina päivänä. Miki ei tainnut edes huomata koko hihnaa, kun hevosenkikkareet ym. kiinnostivat niin ettei pissa- ja kakkahommistakaan tullut mitään. Homma kostautuikin, kun lähdettiin ajamaan tallilta kotiin. Kakka tuli kuljetuslaatikkoon ja mamma joutui siivoushommiin.

Eilen mamma oli töissä ja mummi oli pentuvahtina. Kaikki sujui hyvin, mitä nyt pienen hepulin saanti piristi päivää. Kun mamma tuli kotiin harjoiteltiin taas luoksetuloa, seuraamista, kääntymistä ja istumista. Miki kehitti oman liikkeensä, jolle mamma antoi nimen "pupu". Siinä Miki istuu pyllyllään molemmat etutassut rinnalla kuin jäniksellä. Nyt sitten harjoitellaan puputtelua istumisen rinnalla.


Tänään harjoiteltiin myös "jätä"-käskyä. Mikrokuvun alla oli namia, jota Miki yritti saada. Heti kun Miki lopetti raapimisen ja vetäytyi kauemmas, se sai namin. Leikkiin liitettiin vielä sana "jätä". Lisäharjoitusta tietysti tarvitan vielä, kun pienen on huilattava niin usein. Tyttöjen housunlahkeet kiinnostavat Mikiä erityisesti ja niissä roikkuminen on hauskaa. Sen välttämistä nyt pitää seuraavaksi harjoitella. Mammalle ja isille Miki ei edes yritä samaa.

Mamman piti tiivistää aidanalustan verkkoa toisen naapurin puolelta kohdasta jossa naapurilla on komposti aivan aidan vieressä. Kompostin tuoksu houkuttelee Mikiä liikaa. Työ oli sikäli tylsä, että siinä kohdassa omalla puolella ovat juhannusruusut ja homma meni aika piikikkääksi! Mutta nyt on aitaverkon päällä vielä tiheäsilmäistä myyräverkkoa. Ei pääse Miki enää puskemaan päätä läpi.

Huomenna mamma lähtee jo aamuvarhain Ahvenanmaanristeilylle työporukan kanssa. Työmatkalle siis, ei huvimatkalle. Mummi tulee taas apuun, kun Riinakin on luokkaretkellä Särkänniemessä.

Torstaina taidamme harjoitella hihnassa seuraamista ja jätä-käskyä. Toivottavasti sää on vielä suotuisa. Mammalla on nyt kova homma, kun Viivi-kissakin käy kimppuun. Se on tottunut sekin ulkoilemaan valjaissa kerran päivässä kesäaikaan. Pian on varmasti aika, jolloin jaloissa pyörii kolmen kissan lisäksi vieä yksi koira. Kaikki sulassa sovussa. Tänään Miki melkein taklasi Mion, joka antaa uhkarohkeasti tulla ihan vierelle, jos rauhassa lähestyy. Molemmat lähtivät juoksemaan yhtä aikaa ja Miki ehti tönäistä Mioa lavalla lapaan. Mio tosin ei pienestä tönimisestä juuri hätkähdä. Massaa on sen verran. Viivikin uskaltautuu jo alakerrassa kiertelyyn Mikin hereilläoloaikanakin. Eilen illalla molemmat kissan makasivat kiipeilypuissaan ja tarkkailivat pentua ylhäisesti. Viivi nukkuu siellä parhaillaankin, huolimatta leluseepran vingutuksesta. Miki katselee kanssamme Huvilaa ja Huussia samalla kun leikkii Riinan kanssa lelullaan. Veikkaisin, että jännän päivän päätteeksi voi uni maistua.

1 kommentti:

  1. Moikka!

    Todella hienon blogin olet pojalle tehnyt=)
    Mikillä on ollut todella kiireinen toukokuu kaikkea kivaa on nähty ja koettu!!!

    Terveisiä lähettelee Sara-äityli ihmisineen

    VastaaPoista