torstai 20. toukokuuta 2010

Hihnassa harjoittelua


Viime yönä ei tullut yhtään pissaa lattialle! Aaltoja. Mamman aikataulutus osui yksiin Mikin aineenvaihdunnan kanssa. No, aamulla sitten Miki pääsi taas yllättämään. Tosi nopeasti se homma sisällä käy, mutta ulkona saa odotella vaikka kuinka. Sen isomman hädän aikaansaaminen vasta show onkin.


Tänään oli taas kuuma päivä ja se vei vähän mehuja sekä mammasta että Mikistä. Aamulla äiti teki läppärillä töitä - arvioi kuulemma opiskelijoiden harjoitustöitä. Miki leikki puruluulla ja lelukissalla ja ajoi takaa oikeita kissoja. Mio tuli taas melkein iholle ja Viivikin haisteli kiltisti niin kauan kun Miki jaksoi malttaa olla rauhallinen. Aamulla Miki kävi suihkua katsomassa kun mamma oli siellä. Pestiin sitten hiukan ja kuivateltiin yhdessä. Mamma leikkasi myös Mikin kynnet ja puhdisti korvat.


Kävimme ulkona aina välillä ja ripustimme pyykkiäkin. Miki harjoitteli puolen päivän aikaan ulkoaitauksessa oloa yksin pieniä pätkiä, kun mamma oli kukkia laittamassa koreihin ja ihan poissa näkyvistä! Hyvin reippaasti poika reagoi eroon. Pienet nokosetkin loppujen lopuksi otettiin ulkoaitaukseen laitetussa kissojen kantokorissa. Siellä olikin mukavan varjoisaa ja viileää. Mamman vierellä Miki oli myös hetken, kun mamma piti taukoa ja löhöili aurinkotuolissa terassilla.

Harjoittelimme taas kaulapannan pitoa ja hiukan kuljeskelimme hihnassa kadun puolella ja pihassa. Teimme taas pihatöitä. Mamma kitki voikukkia ja Miki kantoi niitä ympäri pihaa. Myös kasvimaalla kaivettiin taas tunnelia Kiinaan. Mamman piti virittää verkkoaita yhden pensaan ympärille, kun nuoriherra innostui järsimään alaoksia poikki.

Riinan Scooby Doo -pallo on ollut tämän päivän lelusuosikki. Se on sen verran iso, että sen päällä pyörii kivasti mahallaan ja sen verran tyhjä että siitä saa hampailla otteen (tosin kovin kauan ei siellä taida ilma pysyäkään tätä menoa). Siirille tuli kavereita ja Miki sai juosta pihalla hippaa. Hiukan tuo innostus menee yli, kun on lapsista kyse ja helposti pikkuhampaat tarraavat housunlahkeeseen. Onneksi Miki rauhoittuu myös nopeasti.

Ulkona on löytynyt kaikenlaista kivaa mutusteltavaa kuten tuoreita ja kuivuneita kastematoja, koppakuoriaisia, voikukkia, juolaheinää ja multaa. Mamma on antanut maistaa rahkaa ja banaaninpalan. Rahka oli parempaa, mutta maksamakkara vie voiton kaikesta.

Sisälle tahtoo aina silloin tällöin tulla pikkuinen pissalätäkkö, kun leikin hurma vie mennessään. Miki on nyt kotiutuessaan alkanut selvästi enemmän pissailla sisällekin kun silmä välttää. Öisellä pissaretkellä kylmä ja märkä nurmikko on inhottava ja Miki mielellään pissisi ulko-oven edustan kynnysmatolle. Viime yönä Miki keksi että maassa oleva kuorikatesäkki tuntuu kivalta varpaiden alla ja pissi sen päällä kahdesti! Päivisin kun maa on lämmin ja kiva voi pissiä ihan mihin vain.
Isi tuli kotiin ja jäi pennunvahtivuoroon, kun mamma vei Siirin karatetunnille ja kävi sauvakävelyllä. Miki olikin väsähtänyt ja ottanut pitkät nokoset samalla kun isi katseli telkusta jääkiekkoa ja herännyt vasta juuri ennen kuin mamma palasi kotiin.

Huomenna Miki lähtee mamman kanssa töihin. Mammalla on muutama tapaaminen opiskelijoiden kanssa aamupäivällä eikä mummia aina viitsi vaivata hoitajaksi. Mamma ei malta jättää pentua yksin vielä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti