tiistai 6. heinäkuuta 2010

Huh hellettä!





Kuuma on ollut mutta ei valiteta. Ihmiset ovat olleet uimassa Yyterissä ja Kirjurinluodossa sekä maauimalassa. Miki on puolestaan vilvoitellut sadettajan alla. Yöllä ei tahtonut uni maittaa, kun sängyssä oli niin kuuma. Miki siirtyi mamman kainalosta jalkopäähän, missä välillä nuoleskeli isin varpaita (mistä isi ei juurikaan ilahtunut koska kutiaa). Tytöt nukkuivat olohuoneessa, sillä ilmastointi jäähdyttää kunnolla vain alakertaa.












Maanantaina Mikillä oli tehosterokotus. Painoa oli tällä kertaa 5,25 kg. Reissulla mamma näki työkaverinsa, joka osti dieettiruokaa Viivi-koiralle. Odotushuoneessa oli Mion näköinen kissa ja toimenpidehuoneesta tuli pois niin ikään neljän kuukauden ikäinen mustavalkoinen ranskanbulldoggi. Se oli kyllä Wallea isompi. Tällä kerralla Miki sattui juuri katsomaan, kun lääkäritäti oli pistämässä piikkiä pyllyyn ja päästi sen kunniaksi pienen "Ai" vinkaisun. Mamman tarjoama kuivattu kana kuitenkin vei äkkiä huomion. Kotimatkalla tuli hiukan huono olo ja Miki oksensi. Sen jälkeen väsytti pari tuntia mutta illalla jo jalka nousi vilkkaasti ja lenkillä nähtiin monta koiraa: kultainen noutaja Desi, cairnterrieri Tassu, tiibetinspanielit Eetu ja Santtu (? mamma ei ole ihan varma toisen nimestä), lapin porokoira Nero.

Tänään lenkillä näimme karkeakarvaisen mäyräkoiran, joka oli ihan kiva kaveri, nelivuotias uros. Mamma ei huomannut kysyä nimeä.

Miki touhusi sadettajan kanssa kuuman päivän kunniaksi ja hyppäsi sitten aurinkotuolissa löhöävän mamman syliin kuivattelemaan. Miki harrasti myös arkeologista tutkimusta hiekkalaatikossa. Maistelimme savusiikaa, mansikoita ja herneitä. Miki sai putkiluun jyrsittäväkseen ja se houkutteli taas varikset pihan reunoille norkoilemaan. Illalla Siiri saatteli kaveriaan kotiin ja Miki livahti samalla pihaportista. Onneksi Siiri sai sen pysäytettyä. Eipä kai Miki kauas olisi mennyt, halusi vain saattaa naapurin lapsen kotiin.

Mamma varoitteli naapurin tyttöä siitä että Miki voi hypätä shortsien lahkeisiin kiinni ja tehdä niihin reiän. Siirin mekon helmaan tuli repeämä. Onneksi tuli vakuutuskin otettua. Mamma saa pian ostaa uusia vaatteita tai parsia naapurien lasten garderoobin. Mammalla ja isillä ei ole "ponkuongelmaa" Mikin kanssa, mutta lapsia päin se hyppii innoissaan ja tavoittelee vaatteita pikku hampaillaan. Mamma misteli kuinka perheen Amerikan vuosien aikainen lemmikki, 40-kiloinen bullterrieri Raju iloisena lenkillä ohimennen hypähti ja repäisi talvitakin hihaan 10 sentin repeämän. Se takki on nykyisin tallitakkina. Ei saanut parsittua kovin kauniisti kasaan.


Prinsessa toi jo kolmannen kerran Mikille pikku välipalaa eli kuolleen myyrän. Tällä kertaa Siiri vei myyrän lapiolla pois, kun Riina piti koirasta kiinni. Prinsessan mielestä poika pitää opettaa talon tavoille, jotta siitä olisi jotain iloa! Mamma taannoin luuli Mikin syövän kukkamaasta kuorikatetta ja tunki sormet sen suuhun ja ihmetteli mitä pehmeää ja karvaista siellä on kunnes Miki sylkäisi myyrän takaosan suustaan maahan. Tylsä mamma otti namipalan ja vei sen pois.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti