maanantai 9. elokuuta 2010

Hampaat höllässä

Miki oli tänään ihmeissään, kun osui Harmaalinnan koira-aitaukselle samaan aikaan viiden muun russelin kanssa. Aitauksessa oli Veera-äiti ja sen seitsenkuiset pennut Henry, Doris ja Täplä sekä yksi sisar, jonka nimen mamma jo unohti. Mikiä aluksi vähän jännitti, kun muut tulivat laumassa sitä katsomaan, mutta ei kauan kulunut kun trikolorista Täplästä tuli Mikin viikon ihannetyttö. Kaikki Veeran pennut olivat sileäkarvaisia, pysty- tai ruusukorvaisia ja hyvin lyhytjalkaisia. Henry oli melko kookas kuten äitinsäkin, mutta kaikki muut selvästi Mikiä pienempiä. Täplän korvat oli teipattu alas. Miki humputti Täplää autuaasti ja tyttö oli ihan tyytyväinen oloonsa. Muut russelit juoksivat kepin perässä minkä kintuistaan pääsivät. Miki taisi pari kertaa juosta jonon jatkona noin puoleen väliin matkaa, mutta istui sitten odottamaan että Täplä tulisi tarttumisetäisyydelle. Kotimatkalla Miki sai viimein ison vaihteen päälle ja koko matka tultiin juosten. Mammalle pukkasi ihan hiki pintaan siinä vauhdissa.

Mamma mittasi Mikin säkäkorkeuden ja sai tulokseksi noin 25,8 cm. Painoahan Mikillä oli kaksi viikkoa sitten 5,85 kg. Rinnanympärystää mamma koetti mitata kyynärpäiden takaa ja sai tulokseksi 43 cm mikä on aika paljon! Mikäli mittasi oikeasta kohdasta. Tämän hetkistä elopainoa ei saatu selville, koska talon digitaalisesta vaa'asta meni paristot eikä kaapista löytynyt varaparistoja. Mamma on vähentänyt koulutuksessa käytettäviä makupaloja ja pienentänyt taas päivittäisen ruuan määrää. Miki ei ole ollut kovin innostunut palloleikeistä eikä oikeastaan mistään missä pitäisi juosta jonkun heittovälineen perässä. Se kyllä hyppii esteitä lasten kanssa ja pitää kiskomisleikeistä.


Mikin molemmat alakulmahampaat ovat jo irtoamaisillaan ja uudet hampaat puskevat ikenistä läpi. Kuvassa näkyvä oikea on jo ihan vinksallaan. Toivottavasti pysyvät hampaat kasvavat oikeaan asentoon.













Ei kommentteja:

Lähetä kommentti